Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Een ode aan Wall House #2

Wall House #2
26 augustus 2023 t/m 29 oktober 2023

Over deze activiteit.

De museumwoning Wall House #2 is een icoon voor architectuurliefhebbers en hèt meesterwerk van de New Yorkse architect John Hejduk. Centraal in het ontwerp staat een enorme muur van 18,5 meter breed en 14 meter hoog, waaraan de verschillende ruimtes zijn opgehangen. Deze muur zorgt voor een duidelijke scheiding maar tegelijkertijd verbindt de muur ook de vertrekken met elkaar. Bovendien richt het gebouw zijn blik naar buiten, over het Hoornsemeergebied. 

Gedurende de dag of naarmate de weersomstandigheden veranderen, verandert ook de beleving van Wall House #2, zowel van binnen als van buiten. Dat vermenigvuldigt een veelheid aan vormen, kleuren, symbolen en interessante details. Het gebouw biedt daardoor continu een ontdekkingsreis en is daarmee een inspiratiebron voor velen. 

Voor Een ode aan Wall House #2 werden tien werken geselecteerd uit inzendingen naar aanleiding van een oproep aan kunstenaars in alle kunstdisciplines. In deze open call vroegen we om werk in te sturen geïnspireerd op Wall House #2. Zowel het gebouw en haar architectuur als de omgeving en de mensen in die omgeving vallen binnen het thema. De tentoonstelling levert een mix van spannende interpretaties op van Wall House #2.

Met werken van:

Helene Ketzer / Jans Muskee / Anne-Will Lufting / Barbara Makkes / Sebastiaan Roodenhuis / Ekaterina Konovalova / Xandra Manuputty / Mateusz Tkaczen / Giorgia Lo Faso / Bouke Groen

Wall House #2.

Wall House #2 is een bezienswaardigheid, met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen. Het is een exponent van de architectuur in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, toen de stad Groningen zich als podium voor internationale postmoderne architectuur profileerde. Het exuberante woonhuis werd ontworpen door de architect John Quentin Hejduk (New York 1929 - 2000 New York).

Locatie.

Wall House #2
A. J. Lutulistraat 17
9728 WT
tel 06-52065213
www.groningermuseum.nl/wallhouse