Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

de SNOEPWINKEL

Galerie Noord
1 mei 2021 t/m 24 mei 2021

Over deze activiteit.

Soms is er het zout van tranen. Het zoet van ons samenzijn volgt op het bittere missen van andere geliefden. Woorden van hoop smelten op de tong. We vluchten van het zuur en trachten te grijpen wat niet gevangen wil worden.

Mariëlle Gebben en Peter Boersma tonen hoe hun werk veranderde in het jaar van uitstel. De een ging van helder werk, waarin de geest met wiskundige waarheden aan de haal mocht, terug naar een abstract voelen. De ander vertrok via witte diepten naar de andere kant van zijn landschappen, waar verfijnde composities de weg wijzen. Beide werkten van groot naar klein. 

Mariëlle Gebben studeerde in 2017 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Sindsdien werkt ze aan haar doorlopende project Rabbit. Daarin onderzoekt ze samen met haar versleten knuffelkonijn een imaginaire wereld, dwars door tijd, plaats en materie. Haar werk bestaat uit abstracte beelden die ze met behulp van papier, verf, glas, reflectie en licht in haar fotostudio construeert. In de SNOEPWINKEL laat ze foto’s zien van vlak voor de lockdown in 2020 en van de periode die volgde. Symbolisch voor de tijd die vaak stolde toont ze voor het eerst werk gemaakt met was en oliepastel.

Peter Boersma werkt sinds zijn afstuderen aan Academie Minerva in 2000 als kunstenaar en grafisch vormgever. In zijn vrije werk combineert hij zijn aanleg voor vorm en compositie met zijn unieke techniek van ‘tape transfers’. Met stukken plakband haalt hij vezels, flinters en fragmenten van papier los uit oude documenten. Dat is het materiaal waarmee hij vervolgens laag voor laag zijn verhalen opbouwt. De abstracte landschappen die ontstaan verpakt hij in een laag epoxy. In de SNOEPWINKEL toont hij het grootste werk dat hij vooralsnog maakte en de veel kleinere werken die afgelopen jaar ontstonden.

1 t/m 24 mei 2021
openingstijden: wo, do, zo: 13-17; vrij: 13 - 20; za: 13 - 18. 

Galerie Noord

Galerie Noord is een expositieruimte in hartje Groningen. Vierwekelijks bieden we kunstenaars uit het Noorden de mogelijkheid recent werk te tonen, solo of in kleine groepen. Galerie Noord richt zich op autonoom, experimenteel en onderzoekend werk in vrijwel alle disciplines. We willen bezoekers verrassen door tentoonstellingen te bieden met een wisselend karakter. 
 
Galerie Noord wordt volledig gerund door vrijwilligers. In 1997 werd de galerie opgericht als kunstenaarsinitiatief.

Locatie.

Galerie Noord
Nieuwstad 6
tel 050-3113322
www.galerienoord.nl