Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Bustour langs de Stadsmarkeringen

CBK Groningen
14 juni 2015

Over deze activiteit.

Iedereen kent er wel een paar en houdt van ze. De negen stadsmarkeringen in Groningen. De vlammetjes, de gekke boom bij de rotonde, de tower of cards. Wat is het masterplan achter deze opvallende kunstwerken op straat? Stap in de bus en ontdek er alles over! In 1990 markeerden ze tijdens het 950-jarig bestaan van Groningen de overgang van stad naar ommeland, nu maken ze duidelijk zichtbaar waar Groningen in de afgelopen 25 jaar is uitgebreid: de negen Stadsmarkeringen bij de invalswegen van Groningen (de 10e staat in het centrum). Wat is het verhaal achter deze voor Groningen zo karakteristieke kunstwerken? Wie ontwierp ze? Voor het 25-jarig bestaan van de markeringen organiseert het CBK op zondag 14 en zondag 28 juni een busreis langs deze markeringen met gids zodat je kunt kennismaken met het verhaal erachter.Vertrek:14.00 uur, duur 2 à 2,5 uur. Kaarten à 15 euro kun je kopen via de webshop van het CBK. De tocht op 14 juni vertrekt vanaf het CBK, die op 28 juni vanuit Lewenborg.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Kunstpunt Groningen (formerly CBK) is the hub for visual arts. We lend works of art, supervise art assignments in public spaces and at companies, develop educational projects for schools and organize exhibitions and activities.

Locatie.

CBK Groningen
Trompsingel 27a
9724 DA Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl