Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Nu in het Tschumipaviljoen: FRAMEWORK @tschumi

Tschumipaviljoen
14 januari 2023 t/m 14 mei 2023

Over deze activiteit.

In het Tschumipaviljoen is van 14 januari t/m 14 mei 2023 nieuw werk te zien van Jildau Nijboer, getiteld FRAMEWORK @tschumi. Centraal staat de kijk óp het paviljoen, door de mensen die in de directe omgeving ervan wonen of werken. Nijboer ging hiervoor langs bij alle kantoren en flatappartementen die rondom het Hereplein staan, en fotografeerde vanuit al deze gebouwen de ramen van binnenuit naar buiten. Zo ving ze de blikken die dagelijks op het Tschumipaviljoen zijn gericht. Voor het paviljoen heeft ze een installatie gecreëerd waarin ze deze beelden heeft verwerkt. Het werk bestaat uit een mix van verschillende materialen en media, waaronder grote fotoprints die de ruimte opdelen, printfolie op de ramen die voor doorkijkjes zorgt, en sculpturale frameworks.

Over Jildau Nijboer

Jildau Nijboer (1994) studeerde in 2018 af aan Academie Minerva, en haalde in 2022 cum laude haar Master aan het Frank Mohr Instituut. Binnen haar kunstenaarschap werkt ze met een grote verscheidenheid aan werkwijzen en uitingen. Ze schildert, maakt ruimtelijke installaties en films, en doet performances. In haar kunst draait het onder meer om verschillende perspectieven en kijken via een kader: “Ik vind ‘doorkijken’ een hele interessante vorm van kijken. Het contact met een kader maakt bewust van een overgang, het kleuren van de blik, en ook de ruimte die tussen de dingen in ligt.” Dit ‘doorkijken’ en de beleving van ruimte die daarmee gepaard gaat, fascineert haar, en speelt een belangrijke rol in haar werk.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Kunstpunt Groningen (formerly CBK) is the hub for visual arts. We lend works of art, supervise art assignments in public spaces and at companies, develop educational projects for schools and organize exhibitions and activities.

Locatie.

Tschumipaviljoen
Hereplein 1
Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl