Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Altijd even - Wessel Middelbos

Kunstpunt Groningen
23 april 2021 t/m 29 mei 2021

Over deze activiteit.

De serie tentoonstellingen Ateliercollectie:Solo toont kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen. Kunstenaar Wessel Middelbos (Hoogeveen, 1976) is met zijn expositie Altijd even de vierde in de reeks.

Beweging en verandering, daar draait het in het landschap om. Het is een proces dat Wessel Middelbos mateloos fascineert. Je ziet het terug in zijn nieuwste schilderijen. Wessel gebruikt verschillende elementen uit tijd en ruimte en stelt hiermee nieuwe landschappen samen. Sterk geabstraheerd, dat wel. Zo laat hij geen specifiek landschap zien maar geeft hij de transformatie weer. Projectleider Erica Scheper: “Wessel maakt heel mooi werk, het is heel eigen en herkenbaar. Landschappelijk maar toch abstract. Hij maakt daarbij gebruik van een bijzondere techniek.”

De keuze van

Naast de presentatie van Wessels eigen werk zie je in Altijd even ook De keuze van Wessel Middelbos. Hierin laat de kunstenaar een selectie zien van zijn favoriete werken uit de Kunstuitleen. “Ik heb een groep werken gekozen die naar mijn idee verwant zijn aan mijn eigen werk,” vertelt Wessel. “Het is een diverse selectie met tekeningen, fotografie, schilderijen en grafiek. Hoewel uiteenlopend wat betreft de gebruikte technieken hebben ze naar mijn idee allemaal een sfeer, een atmosferische ambiguïteit die zich op eenzelfde golflengte bevindt. Vaak op het snijvlak van figuratie en abstractie met de suggestie van landschap en natuur; wolken, velden, lucht, water, takken en bomen.”

Wil je de presentatie van Wessel Middelbos bekijken? Maak dan even een afspraak bij Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Locatie.

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27A
9724 DA Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl