Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

AKKA-expositie 'Het Kinderboek in Beeld'

Salon vanBeresteyn
4 oktober 2023 t/m 9 januari 2024

Over deze activiteit.

AKKA Kunstenaars en de Bibliotheek Veendam vieren samen de opening van de Kinderboekenweek met een nieuwe expositie in Salon vanBeresteyn van 4 oktober 2023 t/m 9 januari 2024. Deze bijzondere expositie met als thema “Het Kinderboek in Beeld”, brengt kunstwerken samen die geïnspireerd zijn op kinderliteratuur.

De expositie is het resultaat van een samenwerking tussen de kunstenaarsvereniging AKKA en de bibliotheek Veendam met als doel de magie van kinderboeken tot leven te brengen door middel van kunst en zo jonge kinderen te enthousiasmeren in meer leesplezier en creativiteit. Bezoekers van de expositie kunnen zich onderdompelen in een wereld vol verbeelding. Elk kunstwerk is geïnspireerd op een persoonlijk favoriet kinderboek van de kunstenaar. Van kleurrijke schilderijen, illustraties tot driedimensionale sculpturen, deze expositie biedt een artistieke kijk op bekende verhalen.

De expositie wordt op 4 oktober 2023 om 16:00 uur geopend door de Drentse kunstenaar en kinderboekenillustrator Geert Oldenbeuving met muzikale omlijsting Bert op ’t Ende als Sparky Plucker uit zijn theatersolo ‘Showtime!’

Naast AKKA-kunst is er gedurende de Kinderboekenweek, van 4 t/m 15 oktober, een pop-up expositie van kinderkunst gebaseerd op het boek “Het Muizenhuis” van Sam en Julia met als decor uniek handgemaakte muizenhuizen.

De toegang is gratis. Mis deze kans niet om kunst en literatuur samen te zien komen!

Deelnemende kunstenaars: Linet Battjes, Maartje Bezemer, Olga Bijzitter, Susan Ekkel, Alma Ficchì, Suzanne Heijligers, Ine Hoeijenbos, Jeannette Jipping, Fleur Krist, Janey Eliza Robertson, Ella de Ronde, Paulien Sprenger en Peter Tholen.

Locatie: Salon vanBeresteyn, Museumplein 5A, 9641 AD Veendam, gedurende openingstijden van Cultureel en Congrescentrum vanBeresteyn. De ingang is via het Grand Café. Salon vanBeresteyn is toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Als u de Salon bezoekt zijn er dichtbij ruim voldoende gratis parkeerplaatsen en enkele parkeerschijfzone plaatsen (max. 2,5 uur parkeren op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur).

AKKA.

Locatie.

Salon vanBeresteyn
Museumplein 5a
9641 AD Veendam
www.akkakunst.nl/