Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

4549 kilometer in de ochtendgloren

Atelier Henk Kraayenzank
21 mei 2022 t/m 21 augustus 2022

Over deze activiteit.

'4549 kilometer in de ochtendgloren’

Zomertentoonstelling met Laura de Josselin de Jong in Atelier Henk Kraayenzank

Vanaf 21 mei presenteert Henk Kraayenzank in zijn atelier een zomer lang zijn recente werk in combinatie met een bijzondere serie schilderijen van Laura de Josselin de Jong.

Laura de Josselin de Jong studeerde in 1980 af aan Academie Minerva als theatervormgeefster, waarna ze naar Amsterdam verhuist. Daar maakt ze carrière als decor- en kostuumontwerper voor talloze theaterprodukties.

Sinds november 2019 begint ze de dag met een wandeling van ongeveer 20 kilometer. Waar ze ook is: in Nederland, Spanje, New York, Parijs.  Na de lockdown in maart 2020 heeft ze Amsterdam en verre omstreken uitgekamd; veel anders is er dan immers niet mogelijk.

Ze vertrekt 's morgens vroeg, liefst bij zonsopgang en bij thuiskomst probeert ze het mooie ochtendlicht op doek te zetten.

Elke keer dat een schilderij af is heeft ze de kilometerstand uitgerekend en die er achterop geschreven. De teller staat voorlopig op 4549 kilometer!

In 2013 was haar werk voor het eerst te zien in Groningen. Toen zei ze daarover: ”Ik schilder alles wat mij in het leven dierbaar is; mijn nichtje Cecilia, die zich speciaal voor mij in klederdracht tooit, Hanneke in Turkije, de zon op onze tafel in de vroege ochtend, het zachte licht door de bomen van Bhutan".

Die aanpak is niet wezenlijk veranderd: het werk is een ode aan kleur, lichtval en schaduw.

 

 

Atelier Kraayenzank.

Atelier Kraayenzank is het atelier van kunstenaar Henk Kraayenzank aan de Visserstraat in Groningen. Regelmatig ontvangt Kraayenzank gasten in de serie duotentoonstellingen.

Locatie.

Atelier Henk Kraayenzank
Visserstraat 40
9712CW Groningen
tel 050 313 5798
www.henkkraayenzank.com/