Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

KARINA PUUFFIN: "ARE YOU STILL THERE?"

OFF HOOK
2 december 2022 t/m 17 februari 2023

Over deze activiteit.

U bent van harte welkom op de opening:

VRIJDAG 06 JANUARI 2023, 17.00 uur. - 22.00 uur.

En tijdens de opbouw:

2 december // 9 december // 16 december // 23 december // 30 december (12 - 17 uur).

Karina Puuffin (1997) is een in Groningen gevestigde Oekraïense beeldend kunstenaar.

In Off Hook duikt Karina in haar verleden, haar kindertijd en bitterzoete herinneringen aan thuis. Omdat ze niet weet of ze haar geboortestad, familie en vrienden weer zal zien, probeert ze de restanten van haar herinneringen te recreëren door middel van kunst.

De tentoonstelling zal zich over een periode van enkele weken ontwikkelen. Bezoekers worden uitgenodigd in Off Hook om het proces van de transformatie van de kunstruimte in een speeltuin te zien. De kunstenaar is elke vrijdag van 12-17 uur aanwezig vanaf 2 december tot de openingsshow op 6 januari.

Puuffin is geboren en getogen in een klein stadje in Oost-Oekraïne, waar haar werd geleerd traditionele waarden van kunst en academische stijl te waarderen. Toen ze naar Nederland verhuisde, opende zich een compleet nieuwe kunstscene en veranderde haar werk in een eindeloze viering van kunst. De felle kleuren, zwarte strepen en abstracte vormen ontsnappen aan het doek en gaan een dynamische relatie aan met de ruimte. Geïnspireerd door het modernisme probeert de kunstenares de traditionele ideeën van het medium te doorbreken, door schilderijen te laten opgaan in sculpturale objecten en omgekeerd. Haar werk heeft veel verwijzingen naar Pop Art en de stripcultuur, maar ook naar de algemene kunstgeschiedenis. Het is serieus en humoristisch, speels en streng tegelijk - een eindeloos proces van (her)ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Karina Puuffin studeerde in 2020 af aan kunstacademie Minerva in Groningen. In datzelfde jaar werd ze genomineerd voor de Minerva Beeldende Kunst Prijs, Buning Brongers Prijs en RM Jong Bloed Prijs. Haar werk maakte deel uit van tentoonstellingen bij Galerie Ron Mandos (beste afgestudeerden van 2022), Het Hem en Museum Eicas. Karina was ook te zien in verschillende tijdschriftartikelen in Mister Motley en MetropolisM.

Speciaal voor deze tentoonstelling zal een limited-edition zeefdruk van Karina Puuffin verkrijgbaar zijn bij Off Hook.

OFF HOOK.

OFF HOOK is an artist run space for contemporary art and exhibitions. It’s located at the corner of a former chemistry laboratory in Groningen, the Netherlands.

OFF HOOK is founded by Dutch artist Lydia Wierenga, with the goal to invite artists to “do what they want”.

OFF HOOK will also present screen-prints in limited editions and “a little something on the side”.

Opening hours: every Friday from 11 a.m. to 5 p.m. and by appointment.

Locatie.

OFF HOOK
Bloemsingel 200
9712 KZ Groningen
www.offhook.nl/