Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Vacature Projectleider kunst in de publieke ruimte

Je hebt vast wel van gehoord van Wervel in de parkeergarage van het Forum, Ultra bij het Cascadeplein of recent het nieuwe Geheugenbalkon langs de Hereweg dat de Groninger Architectuurprijs 2021 won. Zo zijn er nog bijna 600 kunstwerken in de publieke ruimte van Groningen. Kunstpunt Groningen is op dit gebied hét expertisecentrum van het Noorden. We zorgen ervoor dat de collectie wordt behouden én uitgebreid. Ben jij onze nieuwe topper die nieuwe kunstprojecten in de publieke ruimte met beide handen aanpakt?

Geheugenbalkon

Kunstpunt Groningen

Wij zijn Kunstpunt Groningen, hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele en levendige beeldende kunstklimaat in Groningen.

Wat ga je doen?

Als projectleider Kunst in de publieke ruimte ben je verantwoordelijk voor de realisatie van kunstprojecten in de publieke ruimte van Groningen. Bijvoorbeeld op straten, pleinen en parken maar ook in gebouwen en op festivals. We werken vaak in opdracht van de overheid en als er aanleiding toe is, ontwikkelen we kunst op eigen initiatief. Daarmee sluiten we aan op actuele thema’s. Het zijn bijna altijd grote en complexe projecten waar jij de leiding over hebt. Een hele afwisselende functie, want de projecten lopen vaak naast elkaar en zitten in verschillende stadia, van voorbereiding tot en met oplevering. Daarbij ontmoet je veel verschillende mensen zoals buurtbewoners, kunstenaars, ambtenaren maar ook veel culturele partners.

Je werkt met zowel startende als gevorderde kunstenaars. De beroepsontwikkeling van kunstenaars vinden we belangrijk. Je begeleidt hen in het opdoen van kennis en ervaring binnen het werken in opdracht in de publieke ruimte. Zo ken je misschien de projecten die we voor festival Noorderzon hebben uitgevoerd en de Artist in Space Studiogesprekken die we in samenwerking met presentatie-instellingenplatform Noordenaars hebben ontwikkeld.

Wie zoeken we?

Jij bent een ervaren projectleider en bent gewend om complexe projecten zelfstandig te draaien. Jij hebt een neusje voor nieuwe kansen en weet mooie kunstopdrachten binnen te slepen. Je kunt snel een netwerk opbouwen en weet hoe je dit effectief kunt inzetten. Ook heb je ervaring met het inrichten van een projectorganisatie, het opstellen en afsluiten van contracten en met budgetbeheer.

Verder zijn we op zoek naar iemand met:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Een aantal jaren aantoonbare ervaring als projectleider kunst in opdracht/ kunst in de publieke ruimte;
 • Visie op kunst in de publieke ruimte;
 • Affiniteit met stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening;
 • Inhoudelijke kennis van beeldende kunst en openbare ruimte en kunstenaars die werkzaam zijn in de publieke ruimte;
 • Enthousiasme om samen te werken maar ook zelfstandig goed uit de voeten kan;
 • Ervaring met het begeleiden van zowel startende als gevorderde kunstenaars;
 • Ervaring met relatiebeheer met belanghebbenden (zoals overheden, woningbouwcorporaties, kunstenaars, programmamanagers en adviescommissies) is een pre

Wat breng je mee?

Je staat stevig in je schoenen, bent creatief en weet met jouw manier van communiceren mensen en hun ideeën op overtuigende wijze met elkaar te verbinden. Je kijkt altijd nét even verder vooruit, kunt snel schakelen en hebt zin om aan de slag te gaan met vernieuwende projecten.

Wat bieden wij?

Alle medewerkers van Kunstpunt zijn het erover eens, je komt in een leuk en betrokken team terecht met een informele werksfeer. We hebben ruime ervaring op het gebied van kunst in de publieke ruimte en kijken altijd naar mogelijkheden om onszelf te ontwikkelen. Jouw ideeën zijn daarom belangrijk voor ons. Als professionals werken we hard maar er is ook veel aandacht voor elkaar en de balans tussen werk en privé. Er is veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt inspiratie opdoen door samen met collega’s evenementen of exposities in het land te bezoeken, netwerkgesprekken maar ook door het volgen van cursussen en opleidingen.

En ook:

 • Een jaarcontract met de intentie om deze bij goed functioneren na een jaar om te zetten in een vast dienstverband, voor 20 of 28 uur per week
 • Inschaling conform de CAO Kunsteducatie in schaal 10
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 10 kilometer)
 • Inspirerende uitjes met het hele team
 • Een kunstrijke werkplek in het centrum van Groningen

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paula Lambeck, directeur Kunstpunt Groningen. Bel met het secretariaat 050-31717 of mail naar het secretariaat mariekeheegstra@kunstpuntgroningen.nl

Solliciteren

Ben je klaar voor deze nieuwe uitdaging? Stuur je cv en motivatie uiterlijk 18 oktober naar mariekeheegstra@kunstpuntgroningen.nl

Voldoe je niet volledig aan de omschrijving? Aarzel dan niet om toch te reageren en motiveer goed waarom je denkt dat jij de functie goed zou kunnen invullen.